tisdag 8 december 2009

ilandetutangatulyktor!(varkepamotorvagarellernagonannanstanns)USA

bilen rullade, tidigt imorse, in pa san franciscos gator. och nu har den manga sagor att beratta. malin och mika pa rullande fot(?). vi borjade i la-la land dar vi satsade pa de mest banala saker man kan gora, hollywoodskylten, walk of fame, kandiskartor. visst kande vi oss tontiga mednas vi gjorde det, men vad kan jag saga, det hor till! blev ett par valdigt coola saker ocksa, som disneyland (coolhetsfaktor 10/10) och sa akte jag och sag unwritten law och majority lost live vilket blev en helt storslagen natt, akte hem (till motellet dar mika vantade, da de nog inte klaffade med hennes musiksmak) i bilen och sjong av hela mitt hjarta till min ipod, narmare bestamt fun. vi blev klara efter bara nagra dagar och begav oss ut pa vagarna med var underbara campervan som ar prydd i alla gamla klassiska spel fran forr, supermario, pacman, spaceinvaders och donkey kong. folk ar maktigt imponerade och vi vander huvuden vart vi an kommer!
'
nu, grand canyon, las vegas, och en hel kustlanga senare ar vi i san francisco. vi har val max en utflykt kvar att averka tills vi lamnar tillbaka bilen och fokuserar pa storstaderna, denna och den sista anhalten pa var resa, new york.
allt vi sett och upplevt, alla stallen sa valdigt magiska, ena mer forundrande an det andra. grad canyons storslagenhet, las vegas blandande ljus, kusten och big sur's overkliga skonhet.
'
nu ar det i alla fall dax att fokusera pa den kyla som kommer krypande, redan inforskaffat lite varmare trojor, mossa och byxor, men annu ar ingan jacka funnen. hittade en idag som overskred min budget, vilket ar den faktiska anledningen till att jag sitter har just nu, internetbank. budgeten haller ju faktist nastan. vi har forsokt att skara den lite med att bo i bilen en del. det blir lite billigare om vi bor som vi oftast gor, pa rv-parks, sa man kan fa el till bilen och, viktigast av allt, varmeflakten. men ibland, som inatt, gor vi som bade vanner och foraldrar fruktar att vi skulle, och samtidigt tjanar in multum.
scenario: malin och mika trotta efter en hel dags korande langst kusten med sa manga sinnesintryck att livskvoten ar uppfylld. narmar sig san francisco i morkret, hittar efter manga om och men en rv-park. 50 $ kostar det och den har inte ens en toa. vad betalar man da for? inte mycket, sin varmeflakt kanske. det ar vad det skulle kosta att bo pa ett motel (som foresten inte fanns i narheten), klart fan att vi aker och kollar laget i narmaste villaomrade. ser rent fint och stadat ut. gratis att sta och ingen skulle marka oss om vi stod dar en natt. ska gora det sa smidigt som mojligt, sava i vara klader, ga upp innan 7 och vara pa vag, och ga och lagga oss direkt efter vi hittat ett matstalle. ifall nagon skulle komma sa skulle vi vara fullt pakladda och redo att dra, eller skylla bort oss pa att vi var vilse och var for trotta for att fortsatta och bara skulle vila lite. hur kan detta inte ga vagen? det gjorde det foresten! ett par nervosa uppvakningar av hundar som skall och nagot konstigt som tjot (bat? krigslarm? stadbil? fortfarande ingen aning, konstigt var det iaf!) men mer var det inte. vi sparade massor med pengar och behovde bara frysa en gnutta for det, trotts sovsack, tacke, sockor, lakan och fullt pakladd med tva trojor.
for att citera mika: ibland maste jag och malin tanka pa att vi faktist ar vuxna kvinnor som kan ta egna beslut baserat enbart pa vart egna omdomme!
'
och har sitter vi, oduschade sedan dagar tillbaka med klader vi sovit i, men hela och oskadda! vi kan det har nu!! (tycker det skulle passa med en storslagen melodi och en triumfpose har!)
'
'

'
'
'

1 kommentar: